Bűncselekmény

2024.06.23. 09:40

Idős asszonyt bántalmazott és lopott meg egy rimóci nő

Alig pár óra alatt fogták el a Szécsényi Rendőrkapitányság nyomozói azt a rimóci 19 éves nőt, aki bántalmazott egy 79 esztendős idős asszonyt a tőle ellopott pénz megtartása érdekében.

Nagy Orsolya

Mint arról portálunknak Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője beszámolt: a gyanúsított nő csütörtökön, a kora délutáni órákban pénzszerzési szándékkal, gyalogosan rótta Rimóc útjait. Hozzátette: hallotta valakitől, hogy egy idős özvegyasszony szokott kölcsönadni rászorulóknak, ezért felkereste annak házát. Csöngetett, majd kiabált, de senki nem jött ki, ezért bement a nyitott kapun, és a nyári konyhában kutatott.

– A fiatal nő a szekrényben talált fekete pénztárcával a ruhája alatt próbált feltűnés nélkül távozni a házból, de az udvaron várta az ott élő 79 éves asszony, aki határozottan felszólította, hogy tegye vissza, amit elvett. Az elkövető engedelmesen visszatette a pénztárcát a kredencbe, de közben kivett belőle 7 ezer forintot, amit a házigazda észrevett, ezért kulcsra zárta a kiskaput, lezárva ezzel a távozási útvonalat – idézte fel a történteket Buda Gábor.

Lökdöste is az idős asszonyt

A szóvivő elárulta, hogy ezt követően hangos szóváltás, majd dulakodás alakult ki a két nő között. A fiatalabbik minden áron szabadulni és menekülni akart a zsákmányolt pénzzel. Ezért nem csak megkarmolta és lökdöste, de a haját is húzta a szépkorúnak. A tulajdonát védő özvegyasszony ellenállása miatt a fiatal nő a kerítésen átmászva nyert végül egérutat.

Mint kiderült: a szécsényi nyomozók pár óra alatt beazonosították a 19 éves nőt, akit lakásán elfogtak, előállítottak, kihallgattak, majd rablás miatt őrizetbe is vettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában