Bűncselekmény

2024.06.11. 12:59

Furcsa módon rendezte tartozását a 17 éves rétsági autótolvaj

Visszaadták tulajdonosának a Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói azt a gépkocsit, amelyet egy 17 éves tolvaj sajátjaként, tartozása fejében értékesített a közelmúltban.

Nagy Orsolya

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt, a 17 éves rétsági férfi felfigyelt egy helyi parkolóban hónapok óta álló személyautóra.

autó, tolvaj, autótolvaj
Az autótolvaj különös történetet talált ki arra, hogyan szabaduljon meg a járműtől
Forrás:  Police.hu

– A fiatalkorú anyagi helyzetének javítása érdekében elhatározta, hogy ellopja és eladja az autót. Amikor a tettek mezejére lépett a lezárt kocsi ajtajait nem tudta kinyitni, ekkor eldöntötte, hogy eladja az autót azzal a történettel, hogy egy külföldön élő ismerőse bízta meg a gépkocsi értékesítésével, de elhagyta a jármű kulcsát, így nem tudja azt kinyitni. Felhívta egy Kosdon élő ismerősét, aki vevő volt a történetre és a gépkocsira is – tette hozzá a sajtóreferens.

Az autótolvaj hamar kinyitotta a járművet

Kiemelte: a vásárló rövid időn belül megérkezett a rétsági parkolóba, ahol a szakavatott kezek hamar kinyitották az autó ajtaját, azonban a motor nem indult, így azt elvontatták új, ámde jogtalan tulajdonosához. Az írásos szerződés nélkül, szóban megköttetett üzleti megállapodás anyagi része pedig kimerült annyiban, hogy a rétsági fiatal férfi 60 ezer forintos tartozását elengedte a kosdi vevő.

Tamás-Kovács Andrea kiemelte, a gépkocsi eredeti tulajdonosa, amikor észlelte, hogy eltűnt az autó feljelentést tett. A rétsági nyomozók az adatgyűjtés eredményeként még aznap megtalálták a 430 ezer forint értékű autót a 34 éves kosdi férfi lakásánál, amelyet lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosának. A 17 éves rétsági fiatalt a rendőrök lopás, míg a kosdi férfit pénzmosás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában