Bűncselekmény

2024.06.19. 12:46

Féltékenység: fel akarta gyújtani alkalmazottját a nógrádi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyésze emberölés bűntettének kísérlete miatt tett indítványt egy 42 éves férfi letartóztatására, aki féltékenységében gyúlékony anyaggal locsolta le a sértettet, és csak a jelenlévők közbelépése miatt nem vitte véghez a tervét.

Nool.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottnak és feleségének közös cége van, amely családi házuk földszintjén működik. A tettes gyanúja szerint az alkalmazottjukként dolgozó férfi és a felesége szerelmi kapcsolatban áll egymással, ezért június 6-án, a délutáni órákban behívta az irodájába és számon kérte őket, azonban a felek tagadták a viszonyt – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Féltékenység, erőszak
A féltékenység tettlegességig fajult a munkahelyen
Forrás: Shutterstock

A féltékenység is rossz tanácsadó, csak másodperceken múlt, hogy nem lett tragédia

Mint írták: a cégvezető trágár kifejezéseket használt, dühöngött, majd rosszul lett és mentőt hívtak hozzá. Állapota stabilizálódását követően ismét vitatkoztak az ekkor munkát végző sértettel, szóváltásuk közben a gyanúsított elküldte a férfit, az azonban ennek ellenére folytatta a tevékenységét.

Húsz perc elteltével a gyanúsított egy benzin és gázolaj keverékét tartalmazó kannával lelocsolta a sértett környezetét, valamint a ruházatát is, majd magához vett egy papírlapot és egy öngyújtóval megpróbálta azt meggyújtani. Felesége a helyiség bejáratában észlelte a férje cselekményét és a két férfi közé állt, majd a helyszínen tartózkodó többi alkalmazott segítségével elhúzták a gyanúsítottat a helyszínről.

Mint megtudtuk: a férfi őrizetbe vételét követően a járási ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amelyet – az indítvánnyal egyezően – a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés megakadályozása érdekében el is rendelt. A döntés a gyanúsított és a védője fellebbezésére való tekintettel nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában