Vádirat

2024.06.05. 10:16

Bántalmazta a játékvezetőket a feldühödött szurkoló a Patak-Dejtár focimeccsen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy 42 éves férfivel szemben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat, mert bántalmazta a játékvezetőt és asszisztensét is.

Nool.hu

A vádirat szerint a férfi 2023. október 1-én nézőként vett részt a Nógrád Vármegyei III. osztály nagypályás labdarúgó bajnokságban megrendezett Patak-Dejtár labdarúgó mérkőzésen – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Hozzáteszik: a vádlott a szomszédos települések között megvívott mérkőzés lefújását követően – amikor a játékvezetők a kezdőkörbe vonultak, hogy a játékosokkal kezet fogjanak – a pályára szaladt és szidalmazta, majd hasba is térdelte játékvezetőt, valamint a karjánál fogva meglökte az egyik asszisztensét. A támadót ezt követően a rendezők levezették a labdarúgó pályáról.

A járási ügyészség a felhevült szurkolóval szemben pénzbüntetés kiszabására és a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvények látogatásától eltiltásra tett indítványt vádiratában. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz döntést.

A bűncselekményekről közérthetően itt talál leírást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában