Őrizetben

2024.05.15. 12:25

Rendőrnek adta ki magát a bátonyterenyei tolvaj

Hivatalos eljárást színlelve jutott be idős ismerőséhez az a 29 éves férfi, akit a bátonyterenyei nyomozók őrizetbe vettek.

Faragó Zoltán

Egy bátonyterenyei férfi május 11-én este jelent meg egy 68 éves, nehezen mozgó, beteg ismerőse lakásán. A 29 éves elkövető dörömbölt az ajtón, és közben hivatalos eljárást színlelve – önmagát rendőrnek kiadva – felszólította az egyedül élő férfit, hogy nyissa ki az ajtót. A sértett eleget tett a felszólításnak és ajtót nyitott, mire az elkövető két vállánál fogva fellökte a szépkorút, majd a lakásba jutva a fogason lévő nadrágja zsebéből – rövid kutatás után – kivett 15 ezer forintot, és távozott.

Rendőrnek adta ki magát az agresszív tolvaj
Kifosztotta az idős férfit az utcán és a lakásán is, utóbbi esetben rendőrnek adta ki magát
Fotó: Illusztráció: MW

A sértett kihallgatása során elmondta továbbá, hogy ugyanez az ismerőse nagyjából egy héttel korábban napközben a város egyik buszmegállójában odalépett hozzá, és minden előzmény nélkül átkutatta a zsebeit, és a nadrágzsebéből elvette a pénzét. A férfi akkor is 15 ezer forinttal rövidítette meg az egyébként is nélkülöző beteg, védekezésre képtelen, mozgáskorlátozott ismerősét.

Távoltartási végzést is hoztak ellene, mert édesapját is bántalmazta

A feljelentést követően május 13-án a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai a szülei lakásán fogták el a 29 éves férfit, aki a távoltartás szabályait is megszegte, amelyet édesapja bántalmazása miatt rendelt el a hatóság.

A nyomozók a férfit védekezésre képtelen, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntett, valamint hivatalos eljárás színlelésével elkövetett magánlaksértés vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában