Légi baleset

2024.04.13. 13:40

Lezuhant egy siklóernyős Pásztón, mentőhelikoptert riasztottak

A pásztói Alkotmány utca közelében zuhant le egy siklóernyős. Tűzoltók, mentőhelikopter és mentőautó is érkezett a helyszínre.

Sipos Nina Vivien

Nehezen megközelíthető terepen találtak rá a siklóernyős baleset sérültjére

Forrás: Agria Tv Bt.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatta hírportálunkat, hogy légi baleset történt Pásztón, az Alkotmány utca közelében lévő siklóernyős pályánál szombaton délután.

A siklóernyős baleset sérültjét ápolják a mentősök
Forrás: Agria TV Bt.

– Egy siklóernyős zuhant le Pásztón. A helyszínre a helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonulnak ki, illetve a mentőszolgálatot is riasztották –  közölte Kapás Márton. Mentőhelikopter és mentőautó is érkezett a balesethez. 

Az siklóernyős egy sűrű erdős területen landolt
Forrás: Agria TV Bt.

Tavaly két siklóernyős is bajba került a környéken

Tavaly nyáron írtunk arról, hogy két siklóernyős is bajba került Pásztó közelében. Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők augusztus 6-án számoltak be arról, hogy néhány perc különbséggel, leszállás közben 8-10 méteres magasságban a siklóernyősök fennakadtak a fákon, mentésüket pedig a nehéz terepviszonyok nehezítették.

Frissítés, 15:15: Az esettel kapcsolatban megkerestük a Siklórepülő Szövetséget, melynek munkatársai tőlünk értesültek a Pásztón történtekről. Érdeklődésünkre elmondták, hogy viszonylag gyakran, egy-két évente előfordulnak hasonló balesetek, ezekről általában nem is kapnak tájékoztatást a helyi szervezetektől vagy sportolóktól.

Frissítés, 17:30: Az Országos Mentőszolgálat érdeklődésünkre közölte, hogy a helyszínre mentőautót és mentőhelikoptert is riasztottak. Hozzátették: végül egy személyt súlyos sérülésekkel, stabil állapotban földi úton szállítottak kórházba.

Az Agria TV információi szerint egy budapesti férfi a baleset sérültje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában