Ítélet

2024.04.02. 11:10

Életfogytiglani büntetése mellé még másikat is kapott a salgótarjáni kettős gyilkos

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte azt a 47 éves férfit, aki félrevezette a hatóságokat. Az életfogytig tartó büntetését töltő férfinak ezt már valószínűleg nem kell letöltenie.

Nool.hu

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott még 2020 decemberében azt a bejelentést tette a rendőrségre, hogy miközben egy buszpályaudvaron aludt, valaki ellopta a pénztárcáját a benne lévő 1300 forinttal együtt. A vádlott bejelentése alapján büntetőeljárás indult, melynek során a vádlott beismerte, hogy a pénztárcáját tőle senki nem lopta el, hanem azt részegen elhagyta valahol. Az ügyészség a férfit hatóság félrevezetésével vádolta meg – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Közönyt tanúsított az ítélettel szemben a 47 éves férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság a 47 éves férfit, mint többszörös visszaesőt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Bár a tárgyalás során a vádlott mindvégig védekezett, a kiszabott ítélettel szemben teljes közönyt tanúsított, és azt tudomásul vette. Az ítéletet az ügyész és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

A közleményben hozzáteszik: az ügy érdekessége, hogy a kiszabott büntetés végrehajtására valószínűleg soha nem fog sor kerülni, mert a férfit a Balassagyarmati Törvényszék 2023-ban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte egy salgótarjáni kettős gyilkosság elkövetése miatt.

A kettős gyilkossággal kapcsolatosan is jogerős döntés született idő közben, melyről a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség adott nemrég hírt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában