Nool.hu podcast

2024.03.06. 16:38

Tűzesetekből és bűncselekményekből az elmúlt napokban sem volt hiány Nógrádban (podcast)

Bőven akadt feladatuk szűkebb hazánk rendőreinek és tűzoltóinak is az elmúlt hét során.

Nagy Orsolya

Forrás: MW | Illusztráció

Több tolvajt is elfogtak a rendőrök a napokban Nógrádban. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rétsági egyenruhások elfogták azt a 30 éves férfit, aki rablást követett el Tereskén. Emellett azt a férfit is elkapták, aki Mátraverebély belterületén játékpisztollyal akart pénzt és cigarettát szerezni.

Hozzátette: a rétsági rendőrök őrizetbe vettek egy másik férfit is, aki a lopások mellett engedély nélkül vitt el egy gépkocsit. A sajtóreferens azt is elárulta, hogy a gépjármű tulajdonosok mit tehetnek azért, hogy autójukat biztonságban tudják. Király-Kollár Ramóna ezen túlmenően azt is kifejtette, hogyan lehet jelentkezni határvadásznak.

A nógrádi tűzoltók 38 alkalommal vonultak az elmúlt héten

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kiemelte: balesethez és fakidőléshez is siettek a tűzoltók, de egy ház fala is leomlott. Ezen túlmenően több tűzeset is munkát adott a lánglovagoknak. A szóvivő felhívta a figyelmet a fűtőberendezések karbantartásának a fontosságára is a lakástüzek megelőzése érdekében. Kapás Márton végezetül kitért arra is, hogy több szabadtéri tűznél is intézkedniük kellett a lánglovagoknak, de azt is elárulta, hogyan lehet az ilyen jellegű eseteket megelőzni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában