Bűncselekmény

2024.03.07. 11:32

Szexuális cselekményre is kényszerítették a Salgótarjánban fogvatartott nőt

Emberkereskedelem és kényszermunka kísérlete miatt egy 34 éves és egy 50 esztendős salgótarjáni férfival szemben folytat eljárást a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Nagy Orsolya

Mint arról Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: a 34 éves férfi még februárban az 50 esztendős társa salgótarjáni családi házának nyári konyhájában – annak beleegyezésével – fogva tartotta nő ismerősét.

– Kihasználták a sértett kiszolgáltatott helyzetét, és megpróbálták rábírni, hogy Salgótarjánban, később pedig Németországban szexuális cselekményeket végezzen másokkal. A nőt a 34 éves elkövető több alkalommal is bántalmazta, tisztálkodási lehetőséget nem biztosított, enni pedig naponta csak egyszer adott neki. Ráadásul több férfi is érkezett a házhoz, akiknek a nőt felkínálták ellenszolgáltatásért cserébe. A fiatalabb gyanúsított február elején a sértettet fojtogatni kezdte, megpofozta és kényszerítette, hogy szexuális cselekményt végezzen vele – közölte Király-Kollár Ramóna.

Hozzátette: a férfiakat elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették őket.

A sajtóreferens kitért arra is, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 34 éves férfit szexuális erőszak elkövetésével is gyanúsítják, és indítványozták a letartóztatását. Vagyonvisszaszerzés keretében pedig a nyomozók egy gépkocsit is lefoglaltak.

Mint mondta: az idősebb gyanúsított eltiltás alatt vezetett is, így ezért is felelnie kell. A rendőrök ugyanis ellenőrizték őt Salgótarján belterületén, miközben úgy közlekedett az autóval, hogy a bíróság a vezetéstől jogerősen eltiltotta. Megállapították továbbá azt is, hogy a férfi ellen a Gyöngyösi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért a rendőrök a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában