Nool.hu podcast

2024.02.28. 06:50

Kékfény: számos alkalommal vonultak a nógrádi rendőrök és a tűzoltók a napokban (podcast)

Legújabb podcast-adásunkban Kapás Mártonnal, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjével, illetve Tamás-Kovács Andreával, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensével beszélgettünk, akik beszámoltak az elmúlt hét legfontosabb eseményeiről.

Sipos Nina Vivien

Mozgalmasan telt az elmúlt hét szűkebb hazánk rendőrei számára is. Tamás-Kovács Andrea legújabb podcast-adásunkban a legfontosabb történésekről számolt be.

Kitért arra is, hogy milyen fontos dolgok hangzottak el azon a szakmai kerekasztal-megbeszélésen Salgótarjánban, amelyet a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából tartottak meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya, a kormányhivatalok áldozatsegítéssel foglalkozó munkatársai, valamint az áldozatok segítésében résztvevő civil szervezetek képviselői számára.

Szintén a múlt hét folyamán Szabó Richárd, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának osztályvezető-helyettese vehette át a Victima Protektor díjat, amely egy rangos, országos elismerés.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nevében Tamás-Kovács Andrea a gyalogosok és a járművezetők részére is hasznos tanácsokat adott, szót ejtve arról is, hogyan előzhetjük meg a baleseteket.

A lánglovagok sem unatkoztak

A nógrádi tűzoltóknak is bőven akadt munkájuk, hiszen számos alkalommal vonultak az elmúlt héten. Kapás Márton elmondta, hogy a műveletirányító ügyeletre összesen negyvenhét segélykérés érkezett, amelyből húsz tűzeset és hét műszaki mentés során kellett beavatkozniuk szűkebb hazánk lánglovagjainak.

A szóvivő hasznos tanácsokkal is szolgált a lakosság számára, hogy miképp tudják megelőzni a szén-monoxid-mérgezést.

Hozzátette: a katasztrófavédelemhez a mérgező gázzal kapcsolatban beérkező segélyhívások évről évre növekvő számából is jól látható, hogy egyre többen használnak szén-monoxid-érzékelőt Magyarországon. Azokban a lakásokban, ahol volt ilyen eszköz, nem történt haláleset. Egy érzékelő megvásárlása biztosan megtérülő beruházás, hiszen a gondosan megválasztott akár életet is menthet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában