Rendszeres fosztogatás

2024.02.23. 14:10

Jézus-szobrot és pálinkát is lopott szomszédjából a zabari házaspár

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves zabari férfi és a felesége ellen, akik a szomszédságukban lévő lakatlan házba jártak át és tulajdonították el az ott lévő ingóságokat.

Nool.hu

A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a nő 2021. február elején négy zsák összevágott akác tűzifát lopott el az évek óta üresen álló szomszéd ház udvarából. Elmesélte a férjének, honnan van a fa, ekkor megbeszélték, hogy visszamennek és körülnéznek a házban is. Néhány nappal később át is mentek, a férfi befeszítette a lakóház zárt ajtaját, valamint betörték a melléképület egyik ablaküvegét is.

A kinyitott ingatlanba többször visszatérve számtalan használati tárgyat tulajdonítottak el. Zsákmányoltak étkészletet, ruhaneműket, játékbabákat, Jézus-szobrot és szentképeket, rádiót, terítőket, dekorációs tárgyakat, konyhai kiegészítőket, valamint házi pálinkát is. A lopott holmik nagy részét egy ismerősüknek adták oda, aki nem tudott azok bűnös eredetéről, és cserébe élelmiszert, cigarettát adott nekik.

 – írták.

Hozzátették, hogy 2021 március végén a nő férje tudta nélkül visszament a házba és ellopta a sértett egy kék köves aranygyűrűjét és két aranymedálját is. Az ékszereket odaadta a lányának, aki nem tudta, hogy azok lopottak, és megkérte, hogy vigye el őket egy zálogházba. A házaspár 364 ezer 500 forint lopási kárt és további 27 ezer 600 forint rongálási kárt is okozott a sértettnek.

Meg kell fizetniük a sértettnek okozott kárt is
Az ügyészség dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen, folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás bűntettével vádolta meg őket, melyet a nő – az ékszerlopásra tekintettel – nemesfémre is elkövetett. A férfi ellen végrehajtandó, felesége ellen felfüggesztett szabadságvesztés az ügyészi indítvány. Bűnösségük megállapítása esetén meg kell fizetniük a sértettnek okozott kárt is. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában