Nool.hu podcast

2024.02.28. 13:51

Halálos lakástüzek ellen lépnek fel a nógrádi lánglovagok (podcast)

Országos szinten megemelkedett a halálos kimenetelű lakástüzek száma az elmúlt időszakban, január elején Nógrád vármegyében is egy ilyen eset miatt vesztette életét egy nő. A szakemberek a megelőzésre hívják fel a figyelmet.

Angyal Eszter

Angyal Tibor (balra) és Kapás Márton a tragikus kimenetelű lakástüzek megelőzése érdekében adtak tanácsokat

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Csak az idén eddig 22 ember vesztette már életét az országban lakástűz következtében, köztük volt az a 60 év körülő nő is, akit az Etesen történt tűzeset oltási munkáltai közben találtak meg a tűzoltók január elején. Mint arról portálunkon is beszámoltunk: sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak, megmentésére nem volt esély, a tűz keletkezési okainak feltárására pedig tűzvizsgálati eljárás indult.

Annak érdekében, hogy ez a szám ne gyarapodhasson, sőt, csökkenjen a lakástüzek – főként a tragikus kimenetelűek – száma, a tűzoltók a megelőzésre hívják fel a figyelmet. Mint mondják: a legtöbb lakástűz emberi gondatlanságra vezethető vissza, amelyek között a kémények karbantartásának elmaradása, a konyhai sütés-főzés, az elektromos készülékek nem megfelelő használata és a lakáson belüli dohányzás is vezető okként szerepel.

A Hír FM salgótarjáni műsorában a napokban Angyal Tibor tűzoltó alezredes, a Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Kapás Márton tűzoltó főhadnagy, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője volt a vendég, akik a legfontosabb tudnivalókra hívták fel a figyelmet, emellett megannyi gyakorlati jótanácsot is kaptunk tőlük. Hallgassák vissza portálunkon a beszélgetést:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában