Vádemelés

2024.02.12. 10:15

Felfegyverkezve fenyegette meg életveszélyesen a szomszédait, fogház várhat a diósjenői férfira

A Balassagyarmati Járási Ügyészség két ügyben is vádat emelt egy 49 éves diósjenői férfi ellen, aki rendszeresen felfegyverkezve fenyegette szomszédait.

Nool.hu

A vádiratok szerint a férfi ittas állapotban a falubelijeit inzultálta, őket súlyosan fenyegette: 2021 augusztusában egy vele közös udvart használó nőt trágár kifejezések kíséretében szidalmazta, majd amikor a nő felszólította, hogy fejezze be, a férfi egy kisbaltával a kezében indult el felé, hogy azzal „agyonüti”, és csak két közelben dolgozó férfi határozott fellépése állította le – írja portálunknak megküldött közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

2022-ben a nő segítségére siető egyik férfit több alkalommal az élete kioltásával fenyegette meg. Először tűzifa darabolása közben meglátta a szemközti ingatlanban, szóváltásba keveredtek, majd a vádlott a kezében lévő bekapcsolt állapotú láncfűrésszel bement a férfi udvarára és a fűrész gázkarját többször meghúzva azt kiabálta neki, hogy megöli, levágja a fejét. 

Késsel, baltával, vascsővel, sörösüveggel is emberölést helyezett kilátásba

A környékbeliek kérésére abbahagyta a fenyegetőzést, azonban nem sokkal később egy vascsővel akarta megtámadni a férfit. 2023 januárjában ittas állapotban egy sörösüveggel akarta fejbe vágni a sértettet, augusztus 2-án a háza előtt állt, szitkozódva kiabált neki, majd a kezében lévő szatyorból elővett egy 14,5 cm pengehosszúságú kést és felszólította, hogy menjen ki hozzá az utcára, mert meg akarja ölni – áll a közleményben.

A két ügyben a járási ügyészség erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat. A folytatólagos elkövetésre tekintettel utóbbi ügyben már végrehajtandó szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt. Jogerős ítélet esetén a férfinek bűnügyi felügyeletből fogházba kell vonulnia. Az ügyekben – azok egy eljárásban történő elbírálásával – a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában