Fenyegetés

2024.02.02. 11:42

Egyre nagyobb összeggel zsarolta ismerősét a ceredi férfi

Zsarolás miatt kell felelnie annak a 40 éves ceredi férfinak, aki tartozás fejében egyre nagyobb összeget követelt ismerősétől.

Nool.hu

Ceredi lakásán fogták el a 40 éves elkövetőt

Forrás: police.hu

Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta portálunkat, hogy későbbi zsarolóját 2023 decemberében hívta fel egy 22 éves salgótarjáni férfi, hogy átadna neki 17 ezer forintot, amelyet egy munkatársa vele küldött el tartozása rendezése végett.

– A 40 éves férfi felháborodottan reagált a hír hallatán, és állította, hogy közös ismerősük 35 ezer forinttal tartozik neki, és ő ezt az összeget követeli rajta. A jóhiszeműen, segítő szándékkal eljáró salgótarjáni fiatalember próbálta elérni az őt a tartozás átadásával megbízó kollégáját, de nem járt sikerrel. Ezután telefonon közölte a ceredi férfival, hogy nála csak a munkatársa által küldött pénz van, úgyhogy ezt tudja csak átadni – mondta Buda Gábor, hozzátéve:

Ezzel a későbbi sértett végtelen haragra gerjesztette a ceredi férfit, aki még aznap fenyegető üzenetben már 70 ezer forintot, majd három nappal később a testi épségét is fenyegetve már 140 ezer forintot követelt tőle.

Nem állt le a fenyegetéssel

Buda Gábor kiemelte: január 7-én a már szinte folyamatos telefonos és üzenetekben leírt fenyegetés hatására a fiatalember salgótarjáni lakásánál átadta a megöröklött és megsokszorozódott tartozása első részletét, 40 ezer forintot, amely mellé az elkövető 5 ezer forint fuvardíjat is követelt, mert a pénzért autóval érkezett. 

Egy héttel később ismét megjelent a sértett lakcímén, és 35 ezer forinttal, illetve kétszeres fuvardíjjal távozott. Ez még mindig nem volt neki elég, és pár nap elteltével újabb 50 ezer forintot vett el a fiataltól. A jogtalanul követelt és kapott 125 ezer forint ellenére a 40 éves ceredi férfi további, életveszélyes fenyegetésekkel nyomatékosított pénzösszeg-követelésekkel állt elő.

Őrizetbe vették
A sértett feljelentése után január 31-én a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói ceredi lakásán fogták el a 40 éves elkövetőt, előállították a rendőrkapitányságra, kihallgatták, majd őrizetbe vették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában