Autólopás

2024.01.29. 10:12

Több méteren keresztül kapaszkodott a gyorsuló autóba a nógrádi szépkorú

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves budapesti nő ellen, aki komoly veszélynek tette ki ismerőse idős édesanyját.

Nool.hu

Több méteren keresztül kapaszkodott a gyorsuló autóba a nógrádi szépkorú

Forrás: Ügyészségi iratok

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott, hogy a tulajdonos 2023-ban több alkalommal kölcsönadta a vádlottnak a gépkocsiját, azonban tavaly július 1-jén a férfi lakásán összevesztek és visszakérte a nőtől a kulcsokat, valamint a forgalmi engedélyt. A nő nem akarta visszaadni az autót, a ház előtt vitatkoztak, mikor csatlakozott hozzájuk a férfi 69 éves édesanyja is.

Ezután a férfi visszament a lakásba, a nő pedig beült az autóba és elindult vele. A sértett édesanyja megpróbálta visszatartani a sofőrt, a gépkocsi elé állt, azonban a vádlott irányváltoztatás nélkül gyorsítani kezdett felé. A sértettnek félre kellett előle lépni, majd a mellette elhaladó jármű jobb első ajtajának ablakkeretébe kapaszkodott, közben folyamatosan kiabált a nőnek, hogy nem viheti el az autót. 

– írták.

Tizenöt méteren keresztül vonszolta

Hozzátették, hogy a sofőr mintegy 15 méteren keresztül vonszolta a sértettet ily módon, ezt követően az idős nő a földre esett és nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A járművet több mint egy héttel később, megrongálódva találták meg, az indítókulcsot a vádlott egy ismerőse postaládájába tette. Az elkövető ellen erőszakkal elkövetett jármű önkényes elvétele és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat az ügyészség. 

Indítványozták, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett börtönbüntetést és tiltsa el a közúti járművezetéstől is. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában