Frontok

2024.01.20. 09:59

Óvatosabban közlekedjenek a frontérzékenyek ezekben a napokban! – tanácsolják a nógrádi rendőrök

A következő napok megterhelhetik a frontérzékenyeket, ami hatással lehet az autóvezetésre is!

Gulyás Edina

Figyeljünk a fronthatás okozta tünetekre is

Forrás: Pixabay

Az időjárás változásaira a legtöbb ember érzékeny. A különböző frontok hatással vannak közérzetünkre, fizikai és mentális képességeinkre, de bizonyítottan a közúti közlekedésben tanúsított magatartásunkra is – tájékoztatott a közösségi oldalán a Nógrád vármegyei rendőrség.
Hozzátették: így sokan tapasztalhatják, hogy nemcsak a napról napra, hanem szinte az óráról órára változó időjárási körülmények is hatással vannak a közérzetükre, sőt, még a vezetési képességeikre is.

Minden front máshogy hat és szinte egyénenként változó, milyen tüneteket okoz. Kettősfront hatására például elsősorban fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, fáradékonyság, kialvatlanság, de akár szédülés is jelentkezhet. Ezek a tünetek a sofőrök vezetési képességeire, reakcióidejére is hatással vannak.

A bejegyzés arra is kitér: mindenképpen azt javasoljuk, hogy aki az időjárás-változáskor rosszul alszik, fáradtan ébred, nehezebben tud koncentrálni, szétszórt, fáradékony, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan izgatott, feszült, ha teheti akkor, aznap ne vezessen autót vagy tartson gyakran pihenőt!

Ne kockáztassa sem a saját, sem pedig mások életét vagy testi épségét! Amennyiben hosszabb útra indulunk, rendszeresen tartsunk pihenőt, amelyek alkalmával fogyasszunk frissítőt és mozgassuk át magunkat!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában