Felhívás

2024.01.24. 09:47

Ónos eső veszélye fenyeget Nógrádban: mutatjuk a rendőrök tanácsait

Szűkebb hazánk egyes részein jelenleg ónos eső és hó esik, éppen ezért arra kér mindenkit a Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán, hogy a baleset megelőzése érdekében óvatosan és kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Nagy Orsolya

Mint arról a rendőrség beszámolt, csak akkor induljanak útnak autóval, amennyiben az feltétlen fontos és megfelelő a műszaki állapota. Ilyenkor a téli gumiabroncs használata nélkülözhetetlen. Hozzátették: vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy lassabban vezessenek és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő. Emellett érdemes ebben az időben kerülni az előzést is és felvenni a forgalom dinamikáját, még akkor is, ha azt esetleg lassúnak tartják. Amennyiben mégis előzésbe kezdenek, akkor lassan és fokozatosan váltsanak forgalmi sávot. Emellett elengedhetetlen a szélvédők tisztán tartása és párátlanítása is a biztonságos közlekedés érdekében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában