Csúszásveszély

2024.01.18. 08:03

A látszat csal: csúszós utakra hívják fel a figyelmet a nógrádi rendőrök

Süt a nap, az ablakból nézve szinte már tavasziasnak látszik az idő, de vigyázat! Télen a hidegben bármilyen csapadék hullik, az út csúszni fog – hívta fel a járművezetők figyelmét közösségi oldalán a Nógrád vármegyei rendőrség.

Gulyás Edina

Hozzátették: néha csapadék sem kell hozzá, elég a hajnalban lecsapódó pára, vagy köd és a fagypont körüli hőmérsékleten megindul a jegesedés, ami miatt az utak kiszámíthatatlanul csúszóssá válnak. A felüljárókon, a hegyes, dombos vidékek északi oldali útszakaszain, a vízátfolyásos utakon és a nyomvályús útszakaszokon, továbbá a vasúti átjárók környezetében érdemes akkor is csúszásveszélyre számítani, ha látszólag csak nedvesek az utak.

A bejegyzés arra is kitér: amelyik útfelület fénylik, az nagy valószínűséggel csúszik is. Ez esetben a megengedettnél is alacsonyabb sebességgel közlekedjenek a sofőrök! Törekedjenek óvatos, finom fékhasználatra, kerüljék a hirtelen gázadást és a kormánymozdulatokat, valamint tartsanak a szokásosnál is nagyobb követési távolságot!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában