Fakidőlés

2023.12.07. 09:24

Úttestre dőlt fák okoztak forgalmi akadályt a nógrádi utakon

Gulyás Edina

Számos alkalommal vonultak kidőlt fákhoz a Nógrád vármegyei tűzoltók csütörtökön hajnalban. Vasúti pályára dőlt több fa Szokolya-Berkenye között a 75. számú, valamint Magyarnándor és Becske között a 78. számú vasútvonalon, ami akadályozta a vasúti közlekedést – tájékoztatott közleményében a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Mint arról beszámoltak: a hó súlya alatt úttestre dőlt fák Salgótarján és Salgóbánya, Garáb és Felsőtold, Nézsa és Nógrádsáp, Alsópetény és Felsőpetény, Magyarnándor és Becske között, továbbá Nőtincs Bánk és Mohora külterületén akadályozták a forgalmat. Salgótarján-Kotyházi úti elágazó után félpályás, míg Patvarcon, a Gyarmati utcában teljes útzárat okozott a fakidőlés. A vármegye hivatásos és önkéntes egységei kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában