Tragédia

2023.12.10. 11:19

Mindenük odaveszett a tűzben, összefogtak a szécsényfelfalui családért

Egy élet munkája veszett oda, amikor pénteken, valószínűleg elektromos zárlat miatt, kigyulladt egy családi ház Szécsényfelfaluban. Az ingatlan lakhatatlanná vált, a környékbeliek összefogtak és rengeteg adománnyal támogatják a családot, akik hálásak minden felajánlásért.

Gulyás Edina

Tűz pusztított pénteken egy családi házban Szécsényfelfaluban. Mint arról beszámoltunk, a konyhában csaptak fel a lángok, a ház lakhatatlan lett. A családnak a helyi önkormányzat sietett a segítségére. 

– A szüleim és a 17 éves öcsém lakott a házban, senki nem tartózkodott otthon, amikor a tragédia történt

 – mondta el portálunknak Barkó Ádám. – Édesanyám fedezte fel a tüzet, éppen ebédszünetben ment haza, akkor látta a füstöt és hogy ég a ház, azonnal hívta a tűzoltókat. 

Mint mondta, az előzetes vizsgálatok szerint elektromos zárlat okozta a tüzet, ami a konyhában keletkezett. A helyiség teljesen kiégett. Azonban a ház többi részén is tönkrementek az elektromos berendezések, a nyílászárók, a füst feketére festette a falakat, az ágyneműkből és a ruhákból nem lehet kimosni a szúrós szagot, így minden ingóság megsemmisült.

– A faluvezetés azonnal a szüleim és az öcsém segítségére sietett, felajánlottak nekik egy önkormányzati házat, ahol addig lakhatnak, amíg helyre nem állítjuk az épületet. Ez azonban nem kis munka lesz, teljes belső felújítás szükséges, cserélni kell a nyílászárókat, a vakolatot le kell verni, újra kell vezetékelni a házat és a fűtési rendszert is helyre kell állítani. A berendezési és használati tárgyakat is pótolni kell – fogalmazott Barkó Ádám. – Minden kedves tárgy, amihez szép emlékek fűződtek, odaveszett. Azonban tudjuk, hogy a tárgyak pótolhatók. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy mindez nem éjszaka történt, így nem sérült meg senki a tűzben. 

Összefogtak a családért

A családnak volt biztosítása, így abban reménykednek, hogy a felújítás költségeit fedezi a biztosító. Azonban ezen kívül is sok mindenre szükség van. A környékbeliek összefogtak és rengeteg élelmiszer, ruhanemű érkezett, ez utóbbira már nincs is szükség, de anyagi támogatást szívesen fogadnak. 

– Korábban úgy gondoltam, hogy napjainkban mindenki csak magával van elfoglalva és eltűnt a jó a világból. Azonban ez az eset bebizonyította, hogy ez nincs így. Igaz a mondás, hogy bajban ismerszik meg az ember. A helyiek és a szomszédos településeken élők önzetlen támogatásáért és a rengeteg felajánlásért, amit már eddig is kaptunk, nagyon hálásak vagyunk

 – hangsúlyozta Barkó Ádám. – A tragédia ellenére is szép lehet a karácsonyunk, mert együtt lehet a család. 

Azok, akik bármilyen összeggel tudják segíteni a családot, a következő számlaszámra utalhatják azt: Barkó Attila, HU20 10918001-00000024-83220009.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában