Megelőzés

2023.11.28. 13:29

Közlekedésbiztonsági előadást tartottak a gyarmati diákoknak

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai a napokban a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola pályaorientációs napján tartottak közlekedésbiztonsági előadást.

Nool.hu

Fontos témákat érintettek

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint Dr. Gemer Gabriella r. százados, a kapitányság baleset-megelőzési szakembere november 21-én a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott rendhagyó, interaktív tanórán kisfilmeken keresztül mutatta be a rendőrség feladatait, a szolgálati ágak munkáját és a magát a hivatást. A rendőrnő ismertette a 112-es, központi segélyhívó szám helyes használatát is.

A rendőrkapitányság rendészeti osztályának munkatársa, Tóth András rendőr főtörzszászlós november 27-én a Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola diákjai számára rendezett pályaorientációs napon a rendőri munka sajátosságairól és a különböző szakterületek feladatairól tájékoztatta a fiatalokat. Munkatársunk a KRESZ fontosságára hívta fel a figyelmet a „megismerni – megtanulni – alkalmazni a szabályokat” elv alapján. Ennek kapcsán kitért a téli időjárás során betartandó legfontosabb gyalogosközlekedési szabályokra is, és felhívta a tanulók figyelmét a láthatóságra és az ezt elősegítő eszközök viselésének fontosságára. Az előadások végén a nebulók a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság láthatósági eszközeit vehették át kollégánktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában