Garázdaság

2023.11.28. 09:50

Belekötött egy családba a nógrádi lány testvérpár, áldozatuk az eszméletét is elvesztette

A Balassagyarmati Járási Ügyészség fiatalkorúak büntetőügyeiért felelős ügyésze vádat emelt egy lány testvérpár és a velük lévő fiú ellen, akik egy nyáresti séta közben belekötöttek egy másik családba, majd két férfit bántalmaztak is.

Nool.hu

A vád szerint a három vádlott tavaly június 26-án este a sértettek háza előtti útszakaszon sétált, amikor a 16 éves és a 18 éves lányokból álló testvérpár kötekedni kezdett az ingatlanuk előtt álló fiatal lánnyal és annak barátjával. A fiú rászólt a két lányra, hogy hagyják őket békén és menjenek tovább, azonban ők egyre hangosabban szidalmazták őket.

A kiabálásra kijött a házból a fiatal lány édesanyja és édesapja is, akik a rendőrség értesítését helyezték kilátásba, erre a két lány körbefogta az anyát és felváltva lökdösték. Férje próbálta eltolni a támadókat, mire a harmadik vádlott a férfihez szaladt és nagy erővel hátralökte őt. A sértett a lökés következtében fejével a ház előtti vízelvezető árok betonszegélyére zuhant, rövid időre az eszméletét is elveszítette.

A házban lakó lány barátja ezt követően el akarta zavarni a vádlottakat a ház elől, akik el is indultak, egyikük azonban visszaszaladt és arcon ütötte a fiút. A bántalmazott férfiak könnyű sérüléseket szenvedtek.

A testvéreket csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, míg fiú társukat ezen bűncselekmény mellett könnyű testi sértés vétségével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg az ügyészség. Velük szemben a büntetéskiszabási elvek és a súlyosító és enyhítő körülmények figyelembe vételével próbára bocsátás, felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetés az indítvány. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában