Környezetszennyezés

2023.10.05. 10:52

Nyakon csípték: szeméttel árasztotta el az Etes külterületén található erdőterületet a férfi

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai fogták el azt a férfit, aki Etes külterületén pakolt le engedély nélkül háztartási szemetet és építési törmeléket.

Gerhát Karina

A szemetet egy kisteherautóra pakolta, majd az Etes külterületén található erdőterületre szállította, ahol le is tette

Forrás: Police.hu

– A rendelkezésre álló adatok alapján az 50 éves férfi október 3-án, kedden felújítási munkálatokat végzett otthonában, majd úgy döntött, hogy a keletkezett törmelék elhelyezését saját maga oldja meg – tájékoztatta portálunkat Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Hozzátette: ennek érdekében ugyanezen a napon, a déli órákban a bontási törmeléket némi háztartási szeméttel és műanyag hulladékkal vegyítve egy kisteherautóra pakolta, majd azokat az Etes külterületén található erdőterületre szállította, ahol letette.

Mint megtudtuk: cselekménye befejezésében az erdőrész tulajdonosa és az erdész akadályozta meg, akik értesítették a rendőrséget. A helyszínre kiérkező körzeti megbízottak elfogták a férfit, előállították és a nyomozók hulladékgazdálkodás rendjének megsértése elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában