Bűncselekmény

2023.10.03. 11:53

Meglopta héhalmi szerelme családját a petőfibányai fiatal férfi

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves petőfibányai férfi ellen, aki anyagi nehézségeit úgy akarta megoldani, hogy meglopta héhalmi szerelme családját.

Gerhát Karina

– A vádlott és barátnője 2022-ben közel fél éven keresztül a nő családjának a házában lakott élettársként. A férfinak az év során anyagi problémái adódtak, ezért elhatározta, hogy az ingatlanban található, általa ismert helyen tárolt, a család nőtagjainak tulajdonában lévő aranyékszerek eladásából szerez pénzt – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: ezért 2022 májusa és júniusa között több részletben lopta el a sértettek ékszereit. Anyósától közel 3 millió 200 ezer forintot érő medált, láncot, gyűrűt, karkötőt, valamint 300 eurónyi készpénzt, barátnőjétől pedig további 65 ezer forint értékű aranyékszert vitt el.

A folytatólagosan, nemesfémre elkövetett lopást a törvény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

Mint megtudtuk: a Pásztói Járási Ügyészség vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a sértetteknek okozott kár megtérítését indítványozta a büntetlen előéletű férfivel szemben. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában