Falopás

2023.10.20. 11:57

Ipolytarnóci magánerdőt dézsmáltak a visszatérő fatolvajok

Egy ipolytarnóci magánerdőt dézsmáltak visszatérően azok a tolvajok, akiket a salgótarjáni rendőrök a helyszínen elfogtak.

Nool.hu

Telepakolták a hátsó ülést fával

Forrás: police.hu

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: a napokban érkezett bejelentés, miszerint Ipolytarnóc közelében az erdőterület tulajdonosai fatolvajokat értek tetten. – Az egyenruhások egy fával megpakolt, rendszám nélküli személykocsi mellett egy 35 éves ipolytarnóci férfit fogtak el, aki fiával és 33 éves nőismerősével az erdőterület fáit tizedelte meg láncfűrésszel, majd szállította roncsautóval édesanyja közeli udvarára – tette hozzá.

Kiemelte: a tetten ért férfi és a társai az előállítást követő kihallgatásuk során beismerték, hogy már korábban is többször vágtak ki és vittek el fát ugyanabból az erdőből, ezért lopás vétsége miatt felelniük kell. A rendőrök az erdőben kivágott fát a szállító járművel, valamint a 35 éves férfi édesanyjának udvarán talált tüzelővel együtt lefoglalták. Az elkövetők a lopással 212 ezer 500 forint kárt okoztak.

Mint arról korábban beszámoltunk a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője nemrégiben – részben a falopások sikeres megelőzése és felderítése érdekében –  együttműködési megállapodást kötött az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatójával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában