Fejsze

2023.08.25. 09:40

Féltékenység miatt estt egymásnak a vizslási és a bátonyi férfi

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt három kelet-nógrádi férfi ellen, akik verekedéssel akarták rendezni a nézeteltérésüket.

Nool.hu

Fejsze is előkerült

Forrás: Nyomozati iratok

A Salgótarjáni Járásbírósághoz benyújtott vádirat szerint egy bátonyterenyei férfinek konfliktusa volt egy vizslási személlyel, mert az állítása szerint szerelmi kapcsolatot akart kezdeni a feleségével. Ezért apósával elmentek hozzá és trágár kifejezésekkel, kiabálva kihívták az utcára, úgy, hogy az idősebb férfinél egy 110 centiméter hosszú, 4 centiméter átmérőjű bot, vejénél egy 95 centiméteres fémfejsze volt.

A ház tulajdonosa kiment a férfiakhoz, és azonnal támadólag közelített az idősebb férfi felé, aki a kezében lévő bottal ütlegelni kezdte őt. Az visszatámadt, ököllel ütötte a felfegyverkezett férfit. A fejszés vő nem vett ugyan részt tevőlegesen a verekedésben, apósát felfegyverkezett jelenlétével és a házigazda szidalmazásával támogatta.

Csont is tört a támadásban

Figyelemmel arra, hogy az após a házigazdának a bottal nyolc napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket okozott, őt a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette mellett súlyos testi sértés bűntettével is megvádolta az ügyészség, míg vejének és a vő haragosának csoportos garázdaság miatt kell felelniük. A Büntető Törvénykönyv szerint ugyanis akkor „csoportos” a bűncselekmény, ha az elkövetésben legalább három személy veszt részt, mégpedig akkor is, ha nem egymást támogatva, hanem egymással szemben.

Amennyiben a terheltek az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmény elkövetését, a mértékes indítvány a felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt újabb bűncselekményt elkövető apóssal szemben 1 év 10 hónap végrehajtandó szabadságvesztés, a büntetett előéletű házigazdával szemben 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetés, a büntetlen előéletű vővel szemben pedig 200 óra közérdekű munka büntetés.

Bűnösségük megállapítása esetén közösen kell megfizetniük az eljárás során felmerült közel 115 ezer forint bűnügyi költséget is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában