Egyeztetés

2023.05.09. 14:12

Német attasé látogatott Nógrád vármegyébe

Bemutatkozó látogatás céljából érkezett Nógrád vármegyébe Andreas Baks, a Német Szövetségi Rendőrség magyarországi összekötő tisztje.

G. K.

Megtekintették a lovas szolgálatot teljesítő munkatársak tevékenységét is

Forrás: police.hu

Dr. Somssich Gabriella, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Zahorecz Sándor rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes Balassagyarmaton fogadta a napokban Andreas Baks urat, a Német Szövetségi Rendőrség összekötő tisztjét – tájékoztatta portálunkat Király-Kollár Ramóna.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette: a találkozón szó esett többek között a vármegye közbiztonsági helyzetéről, az illegális migrációról és a határon átnyúló együttműködésről. A rendőri vezetők együtt megtekintették a balassagyarmati Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyet, ahol a csoportparancsnok Pszota Albert rendőrségi tanácsos vázolta röviden a szlovák társszervekkel már évek óta fennálló kiváló együttműködés főbb területeit 

A német összekötő tiszt a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőivel ellátogatott a Magyarnándori Rendőrőrse is, amely kulcsfontosságú helyszín a migráció tekintetében, ugyanis ott történik a jogellenesen hazánkban tartózkodó harmadik országbeli személyek ideiglenes őrizetének végrehajtása. A nap folyamán a Nógrád vármegyei vezetők bemutatták külföldi kollégájuknak a Magyarnándor Rézparti víztározónál és annak környékén lovas szolgálatot teljesítő munkatársak tevékenységét, akik munkáját a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság lovas járőrei is  segítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában