Lángok

2023.03.01. 14:03

Pusztító tüzek a szabadban: Nógrád-szerte felcsaptak a lángok

A csapadékmentes időjárás kedvezett a szabadtéri tüzek kialakulásának: kedden Bér határában a nádas égett, Buják és Ecseg között, valamint Mátraverebély külterületén pedig a szárazfű kapott lángra.

Nool

Két hektáron égett a nádas kedd délután Bér határában, a lángokat a hatvani és a berceli hivatásos tűzoltók, valamint az Ipolyvölgyi Különleges Mentő- és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai három gépjárművel összesen tízen oltották el – tudtuk meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményéből.

Nem ez volt az egyetlen szabadtéri tűzeset tegnap Nógrád megyében: – Buják és Ecseg között fél hektáron száraz fű fogott tüzet, ott a pásztói hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Mátraverebély külterületén húsz négyzetméteren gyulladt meg a száraz fű, a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal akadályozták meg a nagyobb tűz kialakulását – közölte a katasztrófavédelem.

A szabadtéri tüzes időszak idén korán kezdődött Nógrád megyében

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 9-én Szurdokpüspökiben ezer négyzetméteren lángolt a vegetáció, a tűz lakóházakat is veszélyeztetett. Február 12-én Salgótarjánban és Rimócon is szabadtéri tüzek adtak munkát a lánglovagoknak, február 16-án pedig Diósjenőre, valamint a Bér és Szirák között lángra kapó nádashoz is vonultak az egységek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában