Ügyészség

2023.03.02. 16:42

Hiába a sorozatos eltiltás, újra a volán mögé pattant a jogsi nélküli nógrádi férfi

A jogsi nélküli férfit hiába tiltották el háromszor a járművezetéstől, mégis volán mögé ült.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Salgótarjáni Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, három nap alatt bíróság elé állította azt az 54 éves férfit, aki február 26-án és 28-án is úgy vezette gépkocsiját Salgótarjánban, hogy vele szemben nem kevesebb, mint három járművezetéstől eltiltás büntetés volt hatályban - közölte portálunkhoz eljutatott közleményében az ügyészség. 

Mint írják a férfit, akinek sosem volt jogosítványa, korábban már többször ítélték el, sőt ugyanilyen bűncselekmény miatt két felfüggesztett szabadságvesztés alatt is állt, február elején pedig elzárásra is ítélték.

A férfival szemben a bíróság gyorsított eljárásban 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki, 2 évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától, és 6 évre a közúti járművezetéstől. A férfinek a korábbi két felfüggesztett szabadságvesztését, azaz további összesen további két év börtönbüntetést is le kell töltenie.

A most kiszabott ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A bíróság ugyanakkor ügyészi indítványra, a bűnismétlés fokozott veszélye okán elrendelte a vádlott letartóztatását a másodfokú ítélet meghozataláig, melynek a bíróság elé állítás szabályai szerint három hónapon belül meg kell történnie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában