Vadállat

2023.01.27. 17:21

Borzalom a vadasparkban: kutyák téptek szét több tucatnyi muflont Somoskőn

Olvasónk jelezte szerkesztőségünknek, hogy kóbor kutyák téptek szét több tucat muflont a Somoskői Vadasparkban. Az állomány háromnegyede elpusztult.

G.P.

Szörnyű dolog történt a muflonokkal a somoskői vadasparkban

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője portálunk érdeklődésére megerősítette, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, majd az ott élő negyven nagyvadból harmincat széttéptek. Hozzátette: az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék 10 pedig többnyire sérült. 

– A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt.  A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat – mondta a vezető.

Kiemelte: a gyermekek imádták ezeket a vadakat, sok család látogatott a helyszínre a szabadidejében. Az eset másnapján a kemerovói óvodások érkeztek volna látogatóba, de a támadás miatt a vadasparknak le kellett mondania a programot.  

Lévárdi György hangsúlyozta: a jogi lépéseket megtették, a kialakult helyzetre a megoldást keresik.  

Korábban arról számoltunk be, hogy 87 éves nógrádi férfire rontottak kutyák: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában