Migráns

2022.12.19. 12:59

Alig fél órán belül két embercsempész csapatot is fogtak a nógrádi rendőrök

A tari elágazóban és a mátraverebélyi korforgalomnál is horogra akadtak az ukrán embercsempészek, nincs kizárva, hogy a „felvezető” autót sikerült időben lekapcsolni.

A lengyel rendszámú autóban a két felnőtt mellett hat gyermek utazott

Forrás: police.hu

A rendőrök a 21-es számú főúton, Tar térségében vonták ellenőrzés alá tegnap este azt az ukrán állampolgár által vezetett gépjárművet, amelynek utasterében több illegális migráns tartózkodott – tájékoztatta portálunkat a police.hu.

A Pásztói Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a 21-es számú főúton, a tari elágazónál ellenőriztek egy gépjárművet 2022. december 18-án 13 óra 55 perckor, amire lengyel hatósági jelzés volt felszerelve. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki mellett egy szintén ukrán állampolgárságú nő ült. A személygépkocsi utasterében magukat török állampolgárnak valló 8 fő, 2 felnőtt és 6 gyermek utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Nem sokkal korábban, 13 óra 24 perckor a bátonyterenyei járőrök a 21-es számú főúton, a mátraverebélyi körforgalomnál szintén egy lengyel hatósági jelzéssel ellátott gépkocsit vontak ellenőrzés alá. A járműben 2 fő ukrán állampolgár tartózkodott, akiket a rendőrök elfogtak. A rendőrség vizsgálja ezeknek a férfiaknak az embercsempészés bűncselekmény kapcsán betöltött lehetséges szerepét is.

Forrás: police.hu

A rendőrök az embercsempészeket és a 8 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály – őrizetbe vétel mellett – embercsempészés bűntett miatt büntetőeljárást indított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában