Lakástűz

2022.11.19. 17:34

Kigyulladt a konvektor: egy szépkorút a salgótarjáni társasház erkélyéről mentettek le a tűzoltók

Egy harmadik emeleti lakásban keletkezett tűz szombat délután Salgótarjánban, a Fáy András körúton.

N. O.

Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta portálunknak, hogy nagy erőkkel vonultak a tűzoltók a helyszínre, de végül csak a salgótarjáni egység maradt a helyszínen, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Hozzátette: a lakásban élő idős személy az erkélyre menekült ki a tűz elől, valamint 12 lakó is elhagyta otthonát a tűz és a füst miatt, akik már azóta visszaköltözhettek a lakásaikba. A hivatalvezető azt is elárulta, hogy hozzávetőlegesen egy négyzetméteren pusztítottak a lángok, amelyet a tűzoltók percek alatt eloltottak. Az idős személyt lekísérték és a mentőknek átadták.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján megjelent információ szerint az egyik szobában a konvektor környéke gyulladt ki. 

Portálunk megkeresésére Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője elárulta, hogy bár a helyszínre vonult egy egység, de mentőellátásra nem volt szükség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában