Baleset

2022.11.14. 09:59

Balesetet okozott a részeg sofőr: 1,22 ezreléknyi véralkoholszinttel autózott Salgótarjánban

Nógrád megyében a rendőrök november 11-én és 12-én öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Nool

A rendőrség tájékoztatása szerint november 12-én a kora esti órákban egy 53 éves férfi személygépkocsival közlekedett Salgótarjánban, amikor haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba és az ott közlekedő gépjárműnek ütközött. 

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, mindkét gépjárműben anyagi kár keletkezett. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy az 53 éves férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is alátámasztott. A sofőr 1,22 mg/l értéket fújt, a rendőrök további mintavétel céljából előállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét, hogy az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze. Hozzátették: aki alkoholt fogyasztott ne üljön autóba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában