Részegen

2022.10.14. 09:37

Rengeteget ivott vezetés előtt az a sofőr, aki miatt többen is megsérültek egy bátonyi balesetben

A Balassagyarmati Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz azzal a 29 éves Heves megyei férfivel szemben, aki jelentős mennyiségű szeszes ital elfogyasztása után szórakozni vitte ismerőseit, azonban balesetet szenvedtek.

Nool

A házfal állította meg a sofőrt Bátonyterenyén

Forrás: police.hu

A vád szerint a férfi január 22-én napközben egy ünneplés során leittasodott, így hazavitték. Az esti órákban találkozott két ünneplővel, akik fuvart kerestek. A vádlott beleegyezett, hogy elvigye őket a kért helyre, és testvérével, valamint a két férfival együtt autóba ült. A még mindig legalább enyhe fokban ittas sofőr Bátonyterenye lakott területén belül 68-72 km/h sebességgel vezette gépkocsiját, ami az eltúlzott sebesség miatt egy kanyarban lesodródott az úttestről és egy lakóháznak ütközött.

A balesetben a férfinek, mellette ülő testvérének és az egyik hátsó utasnak könnyű sérülése, a negyedik férfinek súlyos orrcsonttörése és gerinczúzódása lett.

A férfi megszegte a KRESZ mindenki által ismert rendelkezését, miszerint járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital elfogyasztásából származó alkohol, és cselekményével 8 napon túl gyógyuló sérülést is okozott, az ügyészség ezért súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot ellene a Salgótarjáni Járásbíróságon. Ebben felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett a 261.512 forint bűnügyi költség megfizettetésére is.

Mivel a hátul ülő utasok nem rögzítették magukat szabályosan becsatolt biztonsági övvel, ezért a rendőrség ellenük közigazgatási eljárást kezdeményezett.

Pár napja arról írtunk, hogy az öv megmenthette volna a mohorai tragédia fiatal áldozatát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában