Betörés

2022.09.23. 12:19

Kétszer is kardot kapott a bátonyi rendőröktől, a fegyvert gyermekkorú lopta el

A városi rendőrkapitányság nyomozói visszaadták egy helyi lakosnak azt az ellopott díszkardot, amelyet évekkel korábban a rendőrség adományozott neki – közölte portálunkkal a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nool

Visszaadták tulajdonosának a bátonyterenyei rendőrök a jelentős eszmei értéket képviselő díszkardot

Forrás: Nool

Fotó: police.hu

Buda Gábor hozzátette: a bejelentés augusztus 21-én érkezett a rendőrségre, miszerint egy bátonyterenyei családi házból ismeretlen tettes különböző értékeket lopott el. Az eltulajdonított tárgyak között volt egy, a sértettnek a rendőrség által adományozott díszkard is. A meglopott férfi a hatóság tevékenységének támogatásáért érdemelte ki a díszfegyvert, így különösen nagy eszmei értéket képviselt számára.

rendőrség
Nem volt nehéz dolga a rendőröknek, hogy megállapítsák ki a jogos tulajdonosa az ellopott kardnak
Forrás: police.hu

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként egy tizenegy éves bátonyterenyei fiút állítottak elő a kapitányságra. A nyomozók a gyermekkorú otthonában nem csak a díszkardot, hanem a sértettől ellopott más tárgyakat is megtalálták és lefoglalták. A fiút a rendőrök meghallgatták, de mivel gyermekkorú, nem büntethető.

A rendőrök a díszkardot visszaadták jogos tulajdonosának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában