Rendőrkézen

2022.07.23. 08:33

Lekapcsolták a rendőrök a salgótarjáni nőt, aki fiatalkorúnak is adott el kábítószert

A salgótarjáni nyomozók elfogták azt a 39 éves nőt, aki az elmúlt időszakban több felnőtt és egy fiatalkorú részére is értékesített kábítószert, valamint új pszichoaktív anyagot.

Nool

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai bűnügyi akció során július 19-én kutatást tartottak egy 39 éves salgótarjáni lakos ingatlanában.

A rendőrség közleménye szerint a beszerzett információk alapján felmerült a gyanú arra, hogy a salgótarjáni nő 2021. és 2022. években a lakásán több alkalommal  öt felnőttkorú és egy fiatalkorú részére értékesített drogot. A kábítószert és az új pszichoaktív anyagot a terhelt szerezte be, porciózta ki, és adta el a fogyasztók részére. A nyomozás adatai alapján megállapítható az is, hogy az egyik férfi részére rendszeresen adott el a nő ilyen anyagot. A hatóság tagjai a salgótarjáni lakos otthonában megtartott kutatás alkalmával bruttó 8,9 gramm súlyú alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyaggal töltött cigarettát és több, a drog csomagolásához használatos eszközt, alufóliát találtak meg és foglaltak le. Az ügyben beszerzett igazságügyi szakértői vélemények alátámasztották a fogyasztók esetében a kábítószer, illetve a pszichoaktív anyagok használatát.

Forrás: police.hu

A nyomozók a 39 éves nőt kábítószer kereskedelem, valamint kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, továbbá tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett kábítószer kereskedelem, valamint tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek átadással elkövetett pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozók  a bűncselekmény a gyanúsítottól több vagyontárgyat lefoglaltak.

A nő ellen a Salgótarjáni Járásbíróság – egyéb eljárásban - 100 nap elzárást szabott ki, ezért őt a rendőrök kihallgatását követően a büntetés letöltésére kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság a bűntetőeljárást szakértők bevonásával folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában