Ellenőrzés

2022.07.06. 12:13

Ismét a biztonsági övek használatára fókuszálnak a nógrádi rendőrök

Ismét a passzív biztonsági eszközök használata kerül majd fókuszba a következő napokban megyénk útjain.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: NMH

A passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer, bukósisak)  használatát ellenőrzik a következő napokban a Nógrád megyei rendőrök a közutakon. Az akció célja egyrészt, hogy betartassák a szabályokat, másrészt hogy felhívják a figyelmet az eszközök használatának elmulasztásából adódó veszélyekre.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a közúti ellenőrzések tapasztalatai, továbbá a baleseti vizsgálatok is azt mutatják, hogy a gépjárművezetők és utasaik nagy része nem használja a járműbe szerelt biztonsági övet, sőt esetenként a gyermekek védelmét szolgáló biztonsági gyermekülést sem.

– Felhívjuk a figyelmet, hogy az, hogy egy közlekedési baleset anyagi káros, illetve személyi sérüléssel végződő lesz-e, több tényezőn is múlhat. Az egyik ilyen lényeges pont a passzív biztonsági eszköz (biztonsági öv, gyermekülés) használata, amely alapvetően meghatározhatja egy esetleges baleset kimenetelét. Ne feledkezzenek meg arról sem, hogy a gyermekek életét is kockáztatják azzal, ha nem használják a gyermekbiztonsági rendszert (gyermekülést), hiszen lakott területen belül, 50 kilométer per órás ütközés során egy 25 kilogrammos gyermeket 500 kilogramm erejű ütés ér. Egyetlen, pár másodperces mozdulatot vesz igénybe a biztonsági öv bekapcsolása vagy a bukósisak felvétele, így azok használatával elkerülhető lehet a tragédia – emelte ki Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában