Vádat emeltek

2022.07.13. 10:44

Elütötte, majd sorsára hagyta fia haragosát Ipolyvecén egy férfi

Egy 67 éves férfi ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki nevelt fia konfliktusát úgy igyekezett megoldani, hogy ráijeszt haragosára. Az akció azonban igencsak balul sült el...

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 67 éves vádlottnak 2021 júniusában tudomására jutott, hogy a 23 éves nevelt fia Ipolyvecére ment egy haragosához. Ekkor fogta magát, és autójával elindult utána, hogy megakadályozzon egy esetleges verekedést. Ipolyvecére érve meglátta, hogy fia az út szélén vitatkozik a másik férfival. 

– Hogy megijessze fia haragosát, a járművet a neki háttal álló sértett felé kormányozta, de a manőver során » bár ez nem volt szándékában « el is ütötte őt. A sértett a földre esve csuklótörést szenvedett – fogalmaz közleményében az ügyészég. A 67 éves férfi ezután váltott néhány szót a helyszínen tartózkodókkal, majd a sérültet hátrahagyva távozott a helyszínről a nevelt fiával együtt.

A nevelőapa ellen közúti veszélyeztetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző személy által elkövetett bűntett miatt emelt vádat az ügyészség. Mivel a 23 éves nevelt fiú is végignézte a balesetet, és ő sem nyújtott semmiféle segítséget a földön fekvő sérültnek, így neki segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt kell felelnie a bíróságon.

Az ügyészség vádiratában a 67 éves, büntetlen előéletű férfival szemben felfüggesztett börtönt és járművezetéstől eltiltást, míg a 23 éves fiúval szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta. A nevelőapának és gyermekének emellett az eljárás során keletkezett közel 200 ezer forint bűnügyi költséget is meg kell majd fizetnie.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában