Hatékonyabb munka

2022.06.13. 15:15

Tűzoltók a salgótarjáni múzeumban: a helyismeret megszerzése a cél

Számos tűzoltóautót és még több tűzoltót láthatnak a hét első három napján a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum környékén, aggodalomra azonban szerencsére semmi ok: helyismereti gyakorlatot tartanak a lánglovagok.

Gerhát Karina

Borítóképünk egy korábbi gyakorlat során készült.

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

Az éves képzési tervnek megfelelően hétfőn, kedden és szerdán tartják meg gyakorlatukat a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság A, B és C szolgálati csoportjai a város múzeumában. 

– A megyeszékhely lánglovagjai hétfőn a Dornyay Béla Múzeumban tartották meg helyismereti gyakorlatukat. Az épület sajátosságainak felfedezésében az intézmény egyik munkatársa működött közre, aki az áramtalanítási és a gázelzárási pontok mellett a tűzoltógépjárművek felvonulási területeit, az oltáshoz szükséges fali tűzcsapok és a porral oltó készülékek elhelyezési pontjait, valamint az oltóvíz szerzésének a lehetőségeit mutatta meg kollégáinknak – mondta el hírportálunk érdeklődésére Kapás Márton.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hozzátette: ezeken kívül a tűzjelző központot, a menekülési útvonalakat és a tűzjelző készülékeket is megtekintették a lánglovagok. Mint megtudtuk: a helyismereti gyakorlatok célja, hogy amennyiben a jövőben tűz keletkezik a létesítményben, úgy a lánglovagok jóval hatékonyabban tudjanak majd beavatkozni a megszerzett rutinnak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában