Ügyészség

2022.06.15. 16:20

Többször is eltiltás alatt vezetett a nógrádi férfi, börtön lett az ára

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádemelése nyomán a bíróság börtönbüntetésre ítélte azt a 20 éves férfit, aki rövid idő alatt ötször vezetett eltiltás hatálya alatt.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a férfi 2021. október 15-én késő este Bátonyterenyén vezette autóját, annak ellenére, hogy őt a bíróság korábban jogerősen eltiltotta a járművezetéstől. Gépkocsiját a rendőrök intézkedés alá vonták, mivel az nem volt kivilágítva. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a szélvédő repedt, illetve a vezetője a biztonsági övet nem használta.

A rendőröknek a férfi a személyazonosságát semmilyen okmánnyal nem tudta igazolni, majd azért, hogy a felelősségre vonás alól kibújhasson, a saját személyes adatai helyett testvére adatait diktálta be. Az intézkedés során készült okiratokat alá is írta testvére nevében, a szabálysértések elkövetésével így hamisan vádolva a fivérét.

A férfi ellen ekkor eltiltás hatálya alatti vezetés, valamint közokirat-hamisítás és hamis vád miatt indult eljárás.

Amikor a gyanúsított valódi kilétére fény derült, a rendőrök megállapították azt is, hogy nem ez volt az első esete: 2021 augusztusában és októberében további két-két alkalommal vezetett már eltiltás hatálya alatt. Mivel a négy korábbi gyanúsítotti kihallgatása sem tántorította el őt az újabb engedély nélküli vezetéstől, az ügyészség a nyomozás során a letartóztatását indítványozta, amit a nyomozási bíró el is rendelt.

A vádemelés idején már szabadlábon védekező, cselekményeit teljes körűen beismerő férfivel szemben a Salgótarjáni Járásbíróság tíz hó börtönbüntetést szabott ki, valamint két évre eltiltotta őt a közügyek gyakorlásától és három évre a közúti járművezetéstől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában