Ügyészség

2022.05.23. 17:19

Négy salgótarjáni üzletláncból lopott, elfogták a sorozattolvajt a rendőrök

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves mátraverebélyi férfi ellen, aki több alkalommal is lopott a megyeszékhely üzleteiből.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a férfi 2020. december 4-én többféle húsárut és közel 60 darab csokoládét pakolt be a sporttáskájába, majd megpróbált velük fizetés nélkül távozni. Ezt követően 2020. december 12-én két különböző boltban pakolt a táskájába különböző fajtájú húsárukat, felvágottat, csokoládét, sajtot, zöldségeket, majd 2021. január 2. napján is visszatért az első cselekmény helyszínére, ismét nagy mennyiségű élelmiszert próbált meg eltulajdonítani táskájába rejtve.

Január folyamán még három alkalommal, további két boltban követett el bűncselekményt, zsákmánya között élelmiszerek, csemegeáru és alkoholos ital is volt.

A mátraverebélyi férfit a négy üzletláncot érintő lopás közben minden alkalommal tetten érték, a biztonsági őr vagy az üzlet alkalmazottja feltartóztatta, és távozása előtt átvizsgálta a táskáját, így a több mint háromszázezer forintos kár nagy része megtérült, azonban további 44 ezer forint értékű hűtött élelmiszer tönkre ment, ami szintén a férfi számlájára róható. 

Az ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolta meg a mátraverebélyi férfit, aki jelenleg is büntetését tölti más ügyek miatt. Mivel több folyamatban lévő büntetőeljárás van rovásán különösen visszaesőnek számít, így az ügyészség vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, a fennálló kárösszeg, valamint a bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz majd döntést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában