Értékelés

2022.05.25. 12:05

A Nógrád megyében bekövetkező balesetek számának csökkentése az egyik legfontosabb cél

Értékelte az elmúlt évi tevékenységét a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága május 24-én. Az értekezleten szó esett az elmúlt év kampányairól, rendezvényeiről és a 2022-re vonatkozó balesetmegelőzési tervekről is.

Nool

Forrás: police.hu

Az értekezletet Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, a balesetmegelőzési bizottság elnöke nyitotta meg, Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány pedig megköszönte a balesetmegelőzési bizottságok titkárainak egész évben végzett munkáját és az együttműködő szervek segítségét. A főkapitány azt kérte, hogy a jövőben is hasonló módon támogassák egymás munkáját a balesetmentes közlekedés, a közutak biztonságossá tétele érdekében – áll a police.hu közleményében.

A megyei balesetmegelőzés tavalyi tevékenységét Palkovics Viktor rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke idézte fel, majd bemutatta aktuális kampányaikat is. Az alezredes kiemelte, hogy a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a munkájában követi az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság tematikáját, azonban a területi sajátosságokat is figyelembe véve alakítja Nógrád megyében a megelőzési stratégiát. Az ügyvezető elnök ezt követően ismertette az idei évben hátralévő feladatokat és irányelveket, amelyeket annak érdekében dolgoztak ki, hogy a baleseti számok, az elmúlt évhez hasonlóan, az idei évben is csökkenő tendenciát mutassanak. 

Az értekezlet zárásaként a résztvevők egyeztettek az idei év közös feladatairól, a közös programokról, valamint szó esett a bizottsággal együttműködő partnerek kibővítésének lehetőségeiről is.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában