Előadás

2022.04.07. 14:25

Az idősebb korosztály biztonságára is gondoltak a nógrádi rendőrök

A bűn- és balesetmegelőzés fontosságára hívták fel az időskorúak figyelmét a napokban a bátonyterenyei rendőrnők Kisterenyén.

Nool

Forrás: Police.hu

A Kisterenyei Nyugdíjasklubban jártak a napokban a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai, hogy az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről, és az áldozatsegítéssel kapcsolatos tudnivalókról beszélgessenek az érdeklődőkkel. Szó volt az időseket leggyakrabban érintő balesetek okairól is, emellett áttekintették a gyalogos és kerékpáros közlekedés főbb szabályait is.

Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a résztvevőknek nem csak előadással készültek a rendőrök, hanem játékos feladatokat is teljesítettek, illetve KRESZ- és bűnmegelőzési TOTÓ-t töltöttek ki. A nyugdíjasok mindemellett megismerhették a kapitányság „Minden esetben ALULJÁRÓ!” elnevezésű kampányát, és ehhez kapcsolódóan a programot megtartó rendőrnők felhívták a nyugdíjasok figyelmét az aluljárók használatának fontosságára, továbbá az úttesten és nem a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő átkelés veszélyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában