Bilincsben

2022.02.01. 10:56

Mindent vitt a visszaeső mátraverebélyi sorozatbetörő, ami mozdítható volt

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ügyészi indítványra elrendelte egy 25 éves mátraverebélyi férfi letartóztatását, aki januárban három ingatlanba tört be lakóhelyén.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A 25 éves férfi január második felében három ingatlant is feltört Mátraverebélyben. Kifigyelte, mikor vannak üresen, majd a kertekbe besurrant és a házak nyílászáróit megrongálva jutott az épületekbe. A lakásokat átkutatta és a talált készpénz mellett elvitt mindent, amit pénzzé tehetőnek vélt: telefont, gyógyszert, dohánytermékeket, hangszert, fúrógépet, de akár gyerekcipőket is.

A fiatal felnőtt kora ellenére többszörös és különös visszaesőnek is minősülő férfi ellen három rendbeli üzletszerű lopás miatt folyik a mostani eljárás. Előélete miatt a bűnismétlés veszélye fokozott, de letartóztatását az is indokolta, hogy amikor január közepén a rendőrök megpróbálták előállítani, előlük megszökött és elrejtőzött.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványával egyezően a nyomozási bíró a terhelt letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában