Ügyészség

2022.02.28. 16:43

Letartóztatták a nógrádi zsaruk a többszörösen visszaeső bűnözőt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak az 52 éves férfinek a letartóztatását, aki tavaly év végén társával két Nógrád megyei ingatlanból lopott.

Nool

Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított és társa 2021 november és december hónapjaiban két lopási cselekményt követett el Nógrád megyében. 

Előbb november végén egy éjjel Drégelypalánkon egy lakóház ajtaját feszítették be és loptak el 80 ezer forint készpénzt és két mobiltelefont, majd karácsony előtt néhány nappal Balassagyarmaton lopóztak be egy lakóházba, ahonnan 50 ezer forint készpénzt, és az ott lakó nő táskáját és pénztárcáját vitték el, a sértett okirataival együtt.

Forrás: police.hu

Az 52 éves férfi többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt Magyarországon és külföldön is, üzletszerű cselekményeit különös visszaesőként követte el.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében – az ügyészi indítvánnyal egyezően – egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. Társa szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás során – áll a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában