Bűnszövetség

2021.12.15. 11:21

Rács mögött a mátraverebélyi kábítószerárusok és az egyik fogyasztó is

Őrizetbe vették azt a két mátraverebélyi férfit a rendőrök, akiket bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

Nool

Forrás: police.hu

Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság két mátraverebélyi lakossal szemben.

A police.hu közleménye szerint a két férfi a kábítószert összehangoltan és együttműködve értékesítette a fogyasztók részére. Az egyik gyanúsított beszerezte az anyagot, társa pedig értékesítette azt különböző személyeknek. A nyomozás során a rendőrök széleskörű adat- és bizonyítékgyűjtést hajtottak végre azért, hogy azokat a fogyasztókat is beazonosítsák, és intézkedés alá vonják, akik a gyanúsítottak által értékesített kábítószert megvásárolták. 

A közel egy éves kitartó nyomozói munka meghozta gyümölcsét: szeptemberben Salgótarján belvárosában két endrefalvai lakost sikerült intézkedés alá vonni, akiknek ruházatában összesen 27,7 gramm barna színű növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le. A rendőrök októberben újra lecsaptak, szintén Salgótarján belvárosában, de ezúttal egy ceredi lakos oldaltáskájában találtak meg az anyagból 13,1 gramm mennyiséget. A szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek.

A nyomozók összehangolt akció keretében december 13-án egy karancslapujtői családi házban a kábítószer átadása közben sikeresen rajtaütöttek az egyik mátraverebélyi terjesztőn, aki éppen egy salgótarjáni lakosnak adott át 20 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket. Az elkövető ruházatának átvizsgálása közben további törmelékek kerültek elő összesen 40 gramm mennyiségben, előre külön-külön kiporciózva, fóliákba csomagolva. A bűnügyi technikus a megtalált és lefoglalt szereket gyorsteszt segítségével a helyszínen megvizsgálta, és az mind a három alkalommal cannabis jelenlétét mutatta ki - írja közleményében a rendőrség.

A két kábítószerrel kereskedő férfi otthonában megtartott kutatáson a nyomozók vagyonvisszaszerzés keretében készpénzt és műszaki cikkeket foglaltak le.

A rendőrök december 13-án a két kábítószerkereskedőt elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is az illetékes ügyészség felé.

A kábítószer átadásának helyszínén kiderült az is, hogy az egyik kábítószerfogyasztót a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja körözi, mivel a részére jogerősen kiszabott 60 nap fogházbüntetést nem kezdte meg. A rendőrök a férfit szintén előállították, és gyanúsítotti kihallgatását követően átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában