lángok

2021.12.02. 15:11

Négy gyermekével menekült a jobbágyi édesanya a tűz elől (helyszíni fotók)

A hattagú család otthona feltehetően elektromos meghibásodás miatt égett le.

Nagy Orsolya

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, kigyulladt egy családi ház ma reggel Jobbágyiban, a Fáy András úton. A tűzben a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, illetve két szoba is a lángok martalékává vált. A pásztói és hatvani hivatásos tűzoltók mindent megtettek, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését. Az ingatlanban összesen hatan éltek, otthonuk teljesen lakhatatlanná vált.

A családi házat Hanyi Katalin bérelte családjával, a nő a Nool érdeklődésére elmondta, hogy mi történt pontosan.

– Hirtelen arra lettem figyelmes, hogy ég az otthonunk. Az egyik ajtóra gyorsan öntöttem vizet, hogy ne terjedjen tovább a tűz és úgy tudtunk a négy gyermekemmel gyorsan kiszaladni. Azonnal a szomszédba siettünk, aki nagyon segítőkész volt és kihívta a tűzoltókat, majd pár órán át meghúztuk magunkat nála – idézte fel az esetet Katalin, aki azt is elárulta, hogy feltehetőleg elektromos meghibásodás okozta a tüzet.

Katalin arra is kitért, hogy a tűzoltók, amit tudtak, kihoztak az épületből, de jóformán mindenük oda veszett, így például, ruhák, bútorok és egyéb berendezési tárgyak is. A család most rokonokhoz költözik ideiglenesen, de nem tudják mi lesz velük a jövőben. Amennyiben bármilyen segítséget felajánlanak részükre, azt örömmel fogadják.

 

Ezek is érdekelhetik