Balesetek

2021.12.20. 10:42

Csúsztak az utak az elmúlt napokban Nógrád megyében

Számos baleset történt az elmúlt négy napban Nógrád megye útjain.

Nool

Forrás: police.hu

A police.hu közleménye szerint Mohora irányából Szűgy felé közlekedett egy autós december 17-én, amikor egy kanyart követően megcsúszott az úttesten, majd letért a vízelvezető árokba és felborult. A baleset következtében a jármű sofőrje és utasa is megsérült.

Szintén aznap egy személyautó Kállón, a Dózsa úton egy enyhén balra ívelő kanyarban fékezett és megcsúszott, majd az út szélén parkoló tehergépkocsinak ütközött. A balesetben a személygépkocsi vezetője és utasa is megsérült.

A rendőrségi közlemény szerint az elmúlt négy napon további hat személyi sérüléssel járó és hét anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínére kértek rendőri segítséget, illetve két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a köd, a csúszós utak mindennapossá váltak, főleg éjszaka és a hajnali órákban jellemző a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és csúszós utak hirtelen válthatják egymást, amely különös óvatosságot és figyelmet kíván. Nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, a rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak. A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, amely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amelyet a járműgyártó cég meghatározott. A nyári gumi 7 Celsius fok alatt már nem teljesíti feladatát - áll a rendőrségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában