bilincsben

2021.06.14. 14:30

Lakat alá került a nógrádi unokázós csalóknak segítő sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 29 éves férfinak a letartóztatását, aki unokázós csalók által kicsalt pénzeket vett át az idős sértettektől.

Június 3. és 7. között unokázós csalók hívtak fel idős sértetteket, magukat a sértettek lányának, unokájának kiadva, azzal, hogy komoly bajba kerültek emiatt sürgősen pénzre van szükségük.

A csalók minden esetben azt mondták a sértetteknek, hogy a pénzt az autóval odaérkező férfi ismerősükkel küldjék el, a most letartóztatott sofőr feladata volt, hogy a 460.000 és 1.000.000 forint közötti összegeket országszerte átvegye a tévedésbe ejtett aggódó idősektől.

A férfit a nyomozó hatóság csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, az ügyészség a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés elkerülése miatt tett indítványt a letartóztatására, melyet a Balassagyarmati Járásbíróság egy hónapra el is rendelt.

A végzést az ügyész tudomásul vette, ám ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges.

https://www.nool.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tobb-millio-forintot-csaltak-ki-nogradi-aldozatoktol-a-most-elfogott-unokazos-csalok-4048847/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában