ellenőrzés

2021.05.12. 09:26

Elsőbbségadás: ezt tapasztalták a Nógrád megyei rendőrök a zebrák környékén

A rendőrök a napokban továbbra is kiemelten ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

Forrás: police.hu

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és rendőrkapitányságainak munkatársai május 11-13. között a Zebra terv részeként a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a balesetek megelőzése érdekében visszatérően ellenőrzik a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

A rendőrség azt tapasztalta, hogy a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó szabályokat viszonylag kevés járművezető tartja meg. Például másik útra történő bekanyarodás során nem biztosítanak elsőbbséget az úttesten áthaladó gyalogosok részére, vagy párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelynél a gyalogosok átkelése miatt megálló másik jármű mellett szabálytalanul haladnak el. Ezek a szabályszegések mind kiemelt baleseti kockázatot jelentenek.

Fotó: police.hu

A közleményben hozzátették: fokozott óvatosságra különösen nagy szükség van a városok belterületi csomópontjainál, a bevásárlóközpontok, vasúti és autóbusz pályaudvarok környezetében, illetve a gyermekek, a fiatalok és az idősek által látogatott intézmények közelében.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyalogosbalesetek a közlekedési szabályok betartásával és több odafigyeléssel megelőzhetők.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában